twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

miercuri, 30 iunie 2010

Cainii Pechinezi


TARA DE ORIGINE: China.

APTITUDINI: Caine de companie.

DIMENSIUNI: Inaltimea la nivelul greabanului este de aproximativ 20 cm (7,5 inchi) si cantaresc aproximativ 4-5 kg (8,5-11 livre).

BLANA

Blana abundenta este formata din par lung. Are si puf in cantitate mare.Exista multe culori pentru aceasta rasa, dar cea mai frecventa este negru si bej, uneori in combinatie cu alb.Nu exista Pekinezi albi complet sau de culoare rosu-inchis.

INGRIJIREA NECESARA

Cainii din aceasta rasa au nevoie de ingrijire intensiva a blanii.Invatati-i inca din perioada de pui sa priveasca aceasta ingrijire ca un lucru placut pentru a preveni meciurile de Wrestling de fiecare data cand folositi o perie sau un pieptene, atunci cand cresc.Acordati o atentie speciala parului de pe articulatiile membrelor, de pe abdomen si picioare,de acesta se poate incurca mai des. Inainte, in timpul si dupa periat, puteti utiliza pudrii de talc sau un sampon uscat.Acordati atentie cutelor de pe fata pentru a preveni infectiile ce pot aparea in aceste locuri. Taiati parul in exces dintre pernutele de la picioare.

CARACTER

Cainii din aceasta rasa sunt afectuosi si nobili. Pot fi egoisti si incapatanati, dar sunt inteligenti, curajosi si nu prea iubitori cu strainii.Ei aleg cine le este ,,seful".

DRESAJ

Desi un Pekinez nu va va permite sa-l dominati complet, este esential sa-l invatati cateva principii de baza daca nu doriti sa aveti de-a face cu un caine care se va comporta cum il taie capul. Laudati-l cand face ceva bine, dar nu il pedepsiti prea aspru cand face ceva gresit - aceasta este cea mai buna modalitate sa obtineti orice.

Un Pekinez care a fost pedepsit se va retrage, simtindu-se nedreptatit.

COMPORTAMENT

Pekinezii, in general, nu au probleme cu alte animale din gospodarie.Deoarece nu le place sa fie deranjati cand se odihnesc, aceasta rasa de caine nu este recomandata familiilor cu copii mici.

EXERCITII

Datorita fizicului lor, cei mai multi dintre cainii acestei rase nu iubesc plimbarile lungi.Din cauza faptului ca nu necesita prea multa activitate fizica, acesti caini sunt ideali pentru cei care locuiesc in orase sau pentru persoanele care, ele insele, sunt putin active.

REMARCI SPECIALE

Daca dumneavoastra considerati ingrijirea acestor caini ca pe o povara, atunci mai bine sa evitati sa va achizitionati o asemenea rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu