twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

joi, 15 iulie 2010

Pestii de acvariu

Multi dintre noi am avut sau avem acvarii. Cu siguranta si voua va plac pestii cat mai colorati si cat mai neobisnuiti. Atunci cand mergem la magazinele specializate sa ne completam "colectia" suntem foarte incantati cand auzim ca pestisorul acela mic si zglobiu provine din cine stie ce regiune exotica a Pamantului. De aceea, astazi, o sa facem o mica incursiune in lumea pestilor neobisnuiti, in lumea pestilor de recif. Culorile pe care le au si formele sunt nemaintalnite. Dar aceste culori, nu inseamna numai frumusete, ele sunt folosite adesea ca mijloc de camuflare, de protectie in fata pradatorilor. Familia pestilor "Tragatori"

Clovnul Tragator
(Balistoides Conspicillum)
Este cel mai frumos membru al acestei familii. Se crede ca galbenul stralucitor din zona gurii tine la distanta pradatorii. Ca si ceilalti "tragatori", Clovnul se hraneste cu moluste si crustacee, atacand cu agresivitate. Falcile puternice ii ajuta sa sparga carapacele scoicilor si crabilor.

 Tragatorul Oranj-verzui
(Balistapus Undulatus)
Acest peste este cel mai agresiv din specia sa. Falcile sale puternice pot transforma scoicile cu carcase tari si coralii pietrosi in firisoare de marimea celor de nisip. Culorile lor variaza considerabil. In Oceanul Indian aceasta specie are coada oranj iar in Oceanul Pacific are doar irizatii in aceasta culoare. Pot creste pana la o lungime de 12 inci.


Tragatorul Negru
(Odonus Niger)
Tragatorul Negru este cel mai putin agresiv din specia sa. De aceea, ei sunt potriviti pentru acvariile noastre. Au dintii rosii si culoarea lor variaza de la albastru la verde. Se hranesc cu moluste si crustacee, de aceea nu se recomanda sa tinem ambele specii in acelasi acvariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu